Gorenju 100 milijuna eura kredita od Deutsche Banka

Bez autora
Jul 10 2011

Gorenje je s Deutsche Bank Aktiengesellschaftom sklopilo dogovor o dva kredita u ukupnom iznosu od 100 milijuna eura. Zapravo je riječ o bilateralnom kreditu koji je namijenjen poznatom krugu investitora, pri čemu kredit te vrste ne kotira na burzama i sastavljen je prema njemačkom pravu. Iz Gorenja je poručeno kako je na taj način društvo diverzificiralo izvore financiranja i nastavit će s prestrukturiranjem kratkoročnih financijskih obveza u dugoročne financijske obveze. Dospijeće kredita je 3 i 5 godina, a glavnica se otplaćuje u jednokratnom iznosu, navodi Gorenje.

Gorenju 100 milijuna eura kredita od Deutsche BankaGorenje je s Deutsche Bank Aktiengesellschaftom sklopilo dogovor o dva kredita u ukupnom iznosu od 100 milijuna eura, potvrdilo je slovensko društvo putem Seoneta.

Zapravo je riječ o bilateralnom kreditu koji je namijenjen poznatom krugu investitora, pri čemu kredit te vrste ne kotira na burzama i sastavljen je prema njemačkom pravu.

Iz Gorenja je poručeno kako je na taj način društvo diverzificiralo izvore financiranja i nastavit će s prestrukturiranjem kratkoročnih financijskih obveza u dugoročne financijske obveze. Dospijeće kredita je 3 i 5 godina, a glavnica se otplaćuje u jednokratnom iznosu, navodi Gorenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik